Cottage bulky se slunečnicovými semínky
Slunečnice loupaná
Tato semínka jsou velmi bohatá na vitamín E.
Chrání naše tělo před záněty.
Pomáhá proti artritidě, rakovině a cukrovce.
Cottage bulky
Ingredience:
Semínka slunečnice loupané
160g celozrnné hladké špaldové mouky
170g cottage sýru
1ks vejce
2,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Sůl
Postup:
V misce si smíchejte špaldovou mouku, cottage, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Výsledné těsto propracujte rukama, aby se všechny ingredience spojily.
Misku s hotovým těstem dejte na 10–15 minut odležet.
Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C a vyložte si plech pečicím papírem.
Z odleželého těsta postupně vytvarujte 4 stejně velké bulky a skládejte je na vyložený plech. Nezapomeňte ozdobit semínky z našeho e-shopu.
Plech s bulkami přemístěte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 165–170 °C. Upečené bulky by měly být zlatavé na povrchu a měkké při zmáčknutí.
Tip:
Při tvarování bulek si namažte ruce olivovým olejem.
Do bulky můžete dochutit rozmarýnem, sušenými rajčaty, bazalkou, olivami apod.